آمپول برای درمان گال

آیا آمپول برای درمان گال وجود دارد؟

جواب کوتاه این سؤال می‌شود: بله !!!

آمپول آیورمکتین برای درمان گال به‌کاربرده می‌شود، اما برای گال حیوانات فقط مورداستفاده قرار می‌گیرد. البته آمپول برای گال تجویز می‌شود، اما خواص درمانی ندارد و فقط برای از بین بردن علائم گال مانند خارش شدید مورداستفاده قرار می‌گیرد.

به‌جای آمپول آیورمکتین برای انسان‌ها قرص آن تجویز می‌شود، البته این قرص بسیار قوی و پر عوارض است که فقط توسط پزشک و به‌عنوان آخرین درمان برای درمان گال تجویز می‌شود. برای بررسی کامل آمپول برای درمان گال با مجموعه دکتر گال با ادامه مقاله با ما همراه باشید.

علت تولید نشدن آمپول برای گال چیست؟

همه افراد به دنبال راهی سریع برای درمان بیماری گال هستند و به خاطر اینکه عموماً آمپول‌ها تأثیر سریع‌تری نسبت به قرص‌ها و پمادها دارند، به دنبال آمپول برای درمان گال هستند.

به دلیلی اینکه گال یک بیماری پوستی هست و می‌توان با پماد به درمان آن پرداخت اصلاً نیازی به تولید آمپول برای درمان گال نیست. با استفاده از پماد و لوسیون های درمان گال می‌توان بدون درگیر کردن کل بدن و استفاده موضعی تمامی کنه‌های گال و تخم‌های آن‌ها را از بین برد.

نکته مهم: بهتر است قبل اینکه به دنبال آمپول برای گال باشید، با این بیماری آشنایی کامل پیدا کنید. بدین منظور حتما پیشنهاد می‌کنیم مقاله “درمان گال” را مطالعه بفرمایید.

درست است که آمپول آیورمکتین برای درمان گال سگ تولیدشده است اما کاربرد انسانی ندارد که یکی از علت‌های آن عوارض بسیار بالای این دارو است.

علت تولید نشدن واکسن برای درمان گال نیز، ماهیت بیماری گال است. واکسن ویروس یا باکتری ضعیف شده است که باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن شده و مقاومت بدن را در مقابل آن ویروس یا باکتری بالا می‌برد. گال یک نوع انگل است که در پوست بدن زندگی می‌کند و نمی‌توان برای آن واکسنی تولید کرد.

بنابراین تا به امروز هیچ واکسن یا آمپولی برای درمان گال تولید نشده است، اما به دلیل اثر سریع آمپول برای از بین بردن علائم خارش و دیگر ضایعات پوستی از آمپول برای درمان گال استفاده می‌شود.

آمپول برای گال

کدام آمپول‌ها برای درمان گال تجویز می‌شوند؟

آمپول‌های خانواده کورتیکواستروئیدها: عموماً مردم این داروها را با نام کورتون می‌شناسند، این داروها قوی و بسیار پر عوارض هستند و عموماً تجویز نمی‌شوند مگر اینکه خارش غیرقابل‌تحمل باشد و با قرص‌های معمولی درمان نشود.

آمپول‌های استروئیدی تأثیر زیادی در کاهش علائم گال مخصوصاً خارش‌دارند. آمپول‌های استروئیدی خواص ضدالتهابی بالای دارند و با سرکوب سیستم ایمنی بدن باعث کم شدن التهابات بدن می‌شوند.

این آمپول تأثیر موقتی داشته و در پروسه درمان گال هیچ تأثیری ندارند و باعث فروکش کردن علائم بیماری گال می‌شوند. بدون درمان درست گال استفاده از این آمپول تأثیری در درمان ندارد.

عوارض آمپول کورتیکواستروئید

  • بیماری‌های کبدی
  • اختلال در عملکرد کلیه
  • آکنه
  • بالا رفتن کلسترول
  • افزایش فشارخون
  • مشکلات پروستات
  • پوکی استخوان
  • افزایش احتمال ابتلا به عفونت
آمپول گال

آمپول‌های خانواده آنتی‌هیستامین‌ها: داروهای این خانواده پرمصرف هستند و برای طیف گسترده‌ای از حساسیت و التهابات مورداستفاده قرار می‌گیرند. عموماً قرص آنتی‌هیستامین برای درمان گال تجویز می‌شود ولی ممکن است پزشک آمپول آن را نیز تجویز کند.

این دارو با کاهش التهابات بدن و همچنین واکنش‌های آلرژیک بدن باعث کاهش ضایعات پوستی و علائمی نظیر خارش گال می‌شود. استفاده از فرم آمپولی آنتی‌هیستامین بسته به نظر پزشک دارد، اما عموماً اگر بتوان قرص آن را مصرف کرد یا پماد آن را روی پوست بدون ایجاد عارضه خاصی استفاده کرد، آمپول آنتی‌هیستامین تجویز نمی‌شود. البته اگر تأثیر فوری موردنیاز باشد، قطعاً آمپول آن تجویز خواهد شد.

عوارض آمپول آنتی‌هیستامین

  • دوبینی
  • خشکی دهان
  • خواب‌آلودگی
  • گیجی
  • مشکلات ادراری
  • تورم
  • درد عضلانی

آمپول‌های آنتی‌بیوتیک برای درمان گال: آمپول آنتی‌بیوتیک برای درمان گال فقط درزمانی که عفونت ثانویه در پوست ایجاد شود مورداستفاده قرار می‌گیرد. آنتی‌بیوتیک‌ها در انواع مختلف مانند: قرص، آمپول، پماد و قطره تولید می‌شوند. برای درمان گال نوع آمپولی آنتی‌بیوتیک درصورتی‌که بیمار نتواند نوع قرص آن را به هر دلیلی استفاده کند، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

آمپول آنتی‌بیوتیک هیچ تأثیری در درمان گال ندارد و فقط برای از بین عفونت به‌کاربرده می‌شود. به‌هیچ‌وجه از آنتی‌بیوتیک‌ها خودسرانه مصرف نکنید، زیرا عوارض سنگینی دارند.

عوارض آمپول آنتی‌بیوتیک

  • اسهال
  • تنگی نفس
  • کهیر
  • غش
  • استفراغ
  • ضایعات پوستی

آمپول تریامسینولون برای درمان گال: این دارو جزو دسته داروهای کورتیکواستروئیدی است، که در صورت نیاز بیمار به ضد التهاب قوی؛ عموماً برای بیماری گال تجویز می‌شود. تریامسینولون (Triamcinolone) باعت کاهش تورم، خارش و قرمزی ناشی از بیماری گال خواهد شد. آمپول تریامسینولون به صورت 10 و 40 میلی گرمی عرضه می‌شود. تریامسینولون با کم کردن فعالیت سیستم لنفاوی، سیستم ایمنی بدن را سرکوب خواهد کرد.

عوارض جانبی آمپول تریامسینولون

  • درد و/یا قرمزی محل تزریق
  • مشکلات معده
  • افزایش وزن
  • سرگیحه و سردرد
  • مشکلات خواب

نتیجه‌گیری

تا به امروز هیچ آمپولی برای درمان گال تولید نشده است، البته نیازی نیز به تولید آن نیست چون گال یک بیماری پوستی است و از روی پوست راحت‌تر درمان می‌شود. درصورتی‌که علائم بسیار شدید باشد، پزشک ممکن است از آمپول‌های استروئیدی و آمپول‌های آنتی‌هیستامین برای فروکش کردن سریع علائم استفاده کند.

پماد برای درمان گال

پماد پرمترین برای درمان گال

پماد پرمترین ( 5% ) : پماد پرمترین دارای تأییدیه FDA ( سازمان غذا و داروی آمریکا ) است و برای افراد بالای 2 ماه تجویز می‌شود. خوب است بدانید که پرمترین گیاهی هم داریم که از گل داوودی گرفته می‌شود و نوعی حشره‌کش قوی است و نوع پرمترین شیمیایی دقیقاً مانند پرمترین طبیعی عمل کرده و می‌تواند  حشرات را نابود کند.

پماد پرمترین یک پماد موضعی است که با مواد شیمیایی، گال و تخم‌های گال را نابود می‌کند. عموماً برای بزرگسالان، افراد باردار و شیرده و همچنین کودکان بالای 2 ماه ایمن است.

پماد کروتامیتون ( 10% ) : این دارو نیز دارای تأییدیه FDA ( سازمان غذا و داروی آمریکا ) هست که برای درمان گال در بزرگسالان تأییدشده است و در صورت مصرف موضعی ایمن است. کروتامیتون برای مصرف در کودکان تأیید نشده است. بهتر است بدانید که درمان نشدن گال توسط این پماد مکرراً گزارش می‌شود.

پماد گوگرد ( 5%-10% ) : پماد گوگرد با پایه وازلین تهیه‌شده و برای استفاده در کودکان ایمن است، حتی نوزادان زیر 2 ماه !!! تنها مشکل این پماد بوی نامطبوع آن است. برای اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله ” درمان گال با گوگرد ” پیشنهاد میشود.

لوسیون لیندان برای درمان گال

لوسیون لیندان ( 1% ) : اول‌ازهمه باید بدانید که این دارو عوارض و خطرات زیادی دارد. این دارو نیز دارای تأییدیه FDA ( سازمان غذا و داروی آمریکا ) هست که برای درمان گال است اما در خط اول درمان نیست و باید در صورت شکست دیگر درمان‌ها از آن استفاده شو . استفاده زیاد، درست استفاده نکردن یا بلعیدن تصادفی آن می‌تواند برای مغز و دیگر سیستم‌های عصبی بدن سمی باشد و فقط در صورتی باید استفاده شود که دیگر درمان‌ها شکست‌خورده‌اند یا بیمار دیگر داروها را تحمل نمی‌کند.

موارد منع مصرف لیندان :

  • نوزادان زودرس
  • فرد با سابقه صرع
  • زنان باردار یا شیرده
  • افراد دارای پوست خیلی حساس
  • پوست آسیب‌دیده
  • کودکان
  • نوزادان
  • افراد مسن
  • افراد دارای وزنی کمتر از 49 کیلوگرم
قرص آیورمکتین برای درمان گال

آیورمکتین: اول‌ازهمه باید بدانید این دارو نیز دارای عوارض زیادی است و باید تخت شرایط خاص از آن استفاده شود. آیورمکتین دارای تأییدیه FDA ( سازمان غذا و داروی آمریکا ) به‌منظور درمان بیماری گال نیست، هرچند شواهد نشان می‌دهد که این دارو ایمن بوده و درمان مؤثری برای گال است. آیورمکتین خوراکی برای افرادی که دیگر درمان‌ها روی آن‌ها جواب نداده و افرادی که داروهای دارای تأییدیه FDA را نمی‌توانند استفاده کنند استفاده می‌شود. 

اگر گال معمولی دارید و از نوع پوسته‌دار و نروژی نیست، 2 دوز خوراکی ( هفته‌ای 1 دوز ) باید با غذا استفاده شود. بی‌خطر بودن قرص آیورمکتین برای کودکان زیر 15 کیلوگرم و زنان باردار ثابت نشده است.

نکته: طبق دستورالعمل مصرف آیورمکتین نباید با معده خالی مصرف شود و با غذا باید مصرف شود زیرا باعث افزایش فراهم زیستی آن می‌شود.

پماد بنزیل بنزوات برای درمان گال

بنزیل بنزوات ( 25% ) : این دارو به‌عنوان داروی جایگزین لیندان به‌حساب می‌آید. اگرچه ممکن است باعث تحریک پوستی سریع شود. این دارو در غلظت‌های پایین ( 10% یا 12.5% ) ممکن است برای درمان گال در کودکان مورداستفاده قرار گیرد. البته این دارو عموماً برای درمان گال نروژی یا پوسته‌دار تجویز می‌شود.

پماد کراتولیتیک : پماد موضعی کراتولیتیک باعث کمک به کاهش پوسته‌پوسته‌ شدن پوست می‌شود و به جذب بهتر دیگر پمادهای درمانی گال مانند: پرمترین و بنزیل بنزوات کمک می‌کند. این دارو نیز بیشتر در درمان گال نروژی کاربرد دارد.

اسپینوساد ( 0.9% ) : اسپینوساد برای درمان شپش سر در انسان تأییدشده است و درمان جدیدی برای بیماری گال به‌حساب می‌آید. این درمان برای استفاده در افراد بالای 4 سال مورد تأیید است.

دیگر داروهای تجویزی کدم‌اند؟

ممکن است پزشک بعضی داروهای دیگری نیز علاوه بر پمادهای موضعی برای شما تجویز کند که این داروها خاصیت درمانی ندارد و فقط برای کنترل علائم بیماری گال است.

آنتی‌هیستامین : آنتی‌هیستامین‌هایی مانند لوراتادین یا سیتریزین می‌توانند برای کاهش خارش کمک‌کننده باشند. اگر خارش شما شدید باشد ممکن است نیاز به آنتی‌هیستامین‌های قوی‌تر داشته باشید. بهتر است بدانید آنتی‌هیستامین‌های غیر خواب‌آور به‌اندازه آنتی‌هیستامین‌های خواب‌آور مؤثر هستند.

آنتی‌بیوتیک : فقط درصورتی‌که پوست با خارش آسیب ببینید و عفونت کند، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. آنتی‌بیوتیک هیچ تأثیری روی درمان گال و علائم آن ندارد.

استروئید : اگر خارش شما شدید باشد ممکن است پزشک شما آمپول استروئیدی یا نوع خوراکی آن را برای شما تجویز کند. استروئیدها می‌توانند باعث کاهش التهاب شوند و به کاهش خارش کمک کنند، اما باید بدانید که روی از بین بردن گال و تخم گال هیچ تأثیری ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *