زردچوبه یا زعفران هندی که به دلیل رنگ زرد خاص آن به این نام خوانده میشود. علت شهرت زردچوبه طعم بسیار عالی آن است. بااینحال، از زمانهای قدیم بهعنوان دارو نیز استفاده میشده است.
بیش از 3000 مقاله در مورد زردچوبه در 25 سال گذشته منتشرشده است.
در این مقاله میخواهیم بدانیم که چطور میتوان از زردچوبه برای درمان گال استفاده کرد و علتهای علمی آن را بیان کنیم.
گال چیست؟
سؤال بسیار تکراری اما بهتر است قبل از درمان گال با زردچوبه بدانیم گال چیست؟ گال یک بیماری پوستی مسری است که توسط کنه انگل Sarcoptes scabiei ایجاد میشود.
این بیماری با تاول و ضایعات پوستی بهخصوص بین انگشتان خود را نشان میدهد. خارش شدید نشانه اصلی گال است. افراد در هر گروه و سنی در برابر گال آسیبپذیر هستند.
گال زمانی ایجاد میشود که کنههای گال لایههای بالایی پوست را آلوده کند. کنه ماده به سطح زیرین پوست نفوذ میکند و تخمگذاری میکند و باعث ایجاد تاول روی پوست میشود. تخمها بعد از مدتی که حدوداً 2 هفته میشود تبدیل به گال شده و از این تاولها بیرون میآیند. پس از جفتگیری، دوباره داخل پوست تخمگذاری میکنند و درنتیجه بیماری تشدید میشود.
آشنایی کامل با زردچوبه
زردچوبه (Curcuma longa) ادویه بومی هند و از خانواده زنجبیل است.
زردچوبه گیاهی است که به دلیل طعم و مزه و همچنین کاربرد دارویی آن مشهور است.
زردچوبه یک گیاه باارزش در طب آیورودا است و گزارششده است که زردچوبه در درمان بیماریهای تنفسی، سوختگی و کبودی، بیماریهای پوستی، اختلالات کبدی ، دیابت و غیره استفاده میشود.
زردچوبه در طب چینی برای درمان اختلالات گوارشی استفاده میشود. زردچوبه برای از بین بردن بلغم و بهبود گردش خون نیز توسط پزشکان طب یونانی استفاده میشود.
چرا درمان گال با زردچوبه را انجام دهیم ؟
مهمترین دلیل این درمان ، طبیعی و بدون عوارض بودن و همچنین قیمت ارزان و در دسترس بودن آن است و از همه مهمترین کارایی ثابتشده آن است.
مطالعهای که در هند انجام شد و طی آن 814 بیمار مبتلا به گال از خمیر تهیه شده از روغن چریش و زردچوبه برای درمان استفاده کردند، مورد ارزیابی قرار گرفت. در 97 درصد افراد طی 3 تا 15 روز درمان شدند، به علاوه هیچ واکنش سمی یا نامطلوبی مشاهده نشد. این بدان معنا است که این ادویه میتواند هم کنههای گال و هم تخمهای آنها را از بین ببرد.
روشهای استفاده از زردچوبه برای درمان گال :
1 – زردچوبه و آبلیمو : یک قاشق غذاخوری پودر زردچوبه را با چند قطره آبلیمو مخلوط کنید تا خمیری شکل بگیرد . خمیر را روی مکانهایی از پوست که درگیر بیماری گال است بزنید و بگذارید 1 ساعت بماند ، سپس با آب گرم دوش بگیرید. اینکار را به صورت روزانه تا درمان کامل انجام دهید.
نکته : بهجای آبلیمو، با آب یا روغن نارگیل نیز میتوانید خمیر زردچوبه را درست کنید.
2 – زردچوبه به همراه روغن چریش : چند قطره ( حدوداً 2 الی 3 قطره ) را با 1 قاشق غذاخوری زردچوبه مخلوط کنید تا خمیری شکل بگیرد . خمیر را روی قسمتهایی از پوست که درگیر بیماری گال هست بزنید و بگذارید حداقل 1 ساعت بماند ، سپس با آب گرم دوش بگیرید تا کنههای گال را از بدن خود دور کنید.
نکته : در صورتی پودر چریش را در دست دارید ، بهاندازه مساوی پودر زردچوبه و پودر چریش را با یکدیگر مخلوط کنید و چند قطره آب به آن اضافه کنید تا خمیری شکل بگیرد ، سپس مثل موارد بالا استفاده کنید.
آیا میتوان خارش گال را با زردچوبه از بین برد ؟
بله ، البته زردچوبه بهتنهایی قادر به تسکین کامل خارش نیست و باید از دیگر گیاهان نیز استفاده کرد . ضماد زیر را میتوانید با ترکیب مواد گفتهشده درست کنید و روی مناطق خارشدار پوست که توسط گال ایجادشده است بزنید :
ضماد ساختهشده از زردچوبه، برگ شاهدانه، پیاز و روغن خردل برای تسکین خارش مزمن بیماری گال بسیار مفید است.
چگونه زردچوبه میتواند بیماری گال را درمان کند ؟
حالا با آگاهی از چگونگی ایجاد گال و ارزش دارویی زردچوبه، لازم است بدانیم که چگونه خواص دارویی زردچوبه به درمان بیماری گال کمک میکند.
1 – زردچوبه به التهاب پوست کمک میکند
مطالعات زردچوبه را بهعنوان یک عامل ضد میکروبی، حشرهکش و لارو کش تائید کردهاند.
کورکومین موجود در زردچوبه مسئول خواص ضدالتهابی ، ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی آن را است.
التهاب در گال درنتیجه واکنش آلرژیک به کنهها است. کورکومین موجود در زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی قوی است.
این نشان میدهد که زردچوبه میتواند در برابر التهاب یا مشکلات پوستی ناشی از کنه گال مفید باشد.
2 – خاصیت آنتیاکسیدانی زردچوبه از گسترش التهاب جلوگیری میکند
فعالیت آنتیاکسیدانی زردچوبه به کنترل پاسخ سیستم ایمنی به عفونت کمک میکند و از گسترش التهاب از پوست به خون و سایر اندامهای داخلی جلوگیری میکند.
3 – زردچوبه خاصیت ضد میکروبی دارد
زردچوبه دارای خاصیت ضد میکروبی قویای است که در درمان گال کاربرد دارد.
بخش اتانولی زردچوبه دارای فعالیت ضد قارچی است.
” تومرون ” یک جزء فعال در زردچوبه است که دارای خواص حشرهکشی و لاروکشی ( تخم گالها ) است.
4 – زردچوبه به بهبود زخم کمک میکند
در پاکستان و افغانستان از زردچوبه برای تمیز کردن و التیام زخمها و سوختگیها استفاده میشود . همچنین خواص ترمیم زخم کورکومین بر روی زخم خوکچههندی و موش آزمایش و ثابت شده است. ” کورکومین ” موجود در زردچوبه مسئول خاصیت ترمیم زخم است .
ترمیم زخم زردچوبه به بهبود تاولها و بثورات پوستی و همچنین بازیابی بافت اولیه پوست پس از از بین رفتن بیماری گال کمک میکند.
5 – زردچوبه خاصیت تعدیلکننده ایمنی دارد
زردچوبه اگرچه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود معروف است، اما دارای عملکرد تعدیلکننده ایمنی نیز هست. زردچوبه در دوزهای پایین میتواند پاسخ آنتیبادی را افزایش داده و ایمنی فرد را تقویت کند. این خاصیت زردچوبه میتواند عامل بهبودی سریع و همچنین کاهش حساسیت بیمار به عفونت مجدد گال باشد.
6 – زردچوبه یک مسکن طبیعی است
کورکومین موجود در زردچوبه بهطور غیرمستقیم میتواند در درمان گال مفید باشد. در مطالعهای که شامل مقایسه روغن زردچوبه با آسپرین بود، روغن زردچوبه خواص ضد درد خوبی را برای مدت 60 دقیقه نشان داد و 76 درصد از درد را مهار کرد.
همچنین گزارششده است که کورکومین ( موجود در زردچوبه ) ضد درد است.
بر اساس این خواص، زردچوبه میتواند به کاهش درد و خارش مرتبط با ضایعات پوستی بیماری گال کمک کند.
نتیجهگیری
خواص دارویی زردچوبه مانند خواص ضدالتهاب، آنتیاکسیدان، ضد میکروبی و بسیاری دیگر باعث شده که در طول زمان مورد بهرهبرداری قرار بگیرد که تمامی آنها برای درمان بیماری گال مفید هستند.
با توجه به تحقیقات ، زردچوبه برای درمان گال بسیار مفید است.
استفاده موضعی از زردچوبه کار بسیار مفیدی است که میتوان در برابر تاولهای گال از آن استفاده کرد.
بدون دیدگاه