بیماری گال در کودکان چیست؟
بیماری گال به هجوم کنههای ریز روی پوست میگویند که باعث ایجاد بثورات قرمز کوچک و خارش شدید میشود. باید بدانید که این عفونت بسیار مسری است. اغلب زمانی که کودکان در کنار هم هستند یا تماس نزدیکی دارند، از کودکی به کودک دیگر سرایت میکند.
علت گرفتن بیماری گال در کودک چیست؟
بیماری گال توسط کنههای بسیار ریز ایجاد میشود که در لایههای بالایی پوست فرو میروند. کنهها در لایه بالایی پوست زندگی میکنند و تخمهایی میگذارند که چند روز بعد کنههای گال بیشتری از تخم بیرون میآیند.
کدام کودکان در معرض خطر ابتلا به بیماری گال هستند؟
هرکسی ممکن است به بیماری گال مبتلا شود، اما بیشتر در کودکان و بزرگسالان اتفاق میافتد. بزرگترین عامل خطر برای ابتلا به گال، تماس نزدیک با فردی است که مبتلابه گال است. دیگر عوامل خطر عبارتند از : زندگی در مکانی بیشازحد شلوغ و دارای بهداشت ضعیف .
گال در کودکان پیشدبستانی و سنین مدرسه شایع است، زیرا اغلب هنگام بازی در تماس نزدیک هستند. اما میتواند به بزرگسالان، ازجمله بستگان مسن نیز سرایت کند. به همین دلیل است که اغلب در مهدکودکها، مدارس و خانههای سالمندان گال شیوع مییابد.
عکس بیماری گال در کودکان
تعدادی از عکس های مربوط به گال در کودکان را میتوانید از اینجا مشاهده کنید تا به تشخیص هر چه بهتر ابن بیماری به شما کمک کند.
علائم بیماری گال در کودکان چیست؟
امکان دارد بین 3 تا 7 هفته طول بکشد تا کودک پس از اولین تماس با فرد آلوده به گال ، علائم گال را بروز دهد.
در کودکان زیر 2 سال، مشکلات پوستی ناشی از کنهها ؛ روی سر، گردن، کف دستها و کف پا ظاهر میشود. در کودکان بزرگتر، عوارض پوستی عموما در نقاط زیر بوجود می آیند :
- دستها
- بین انگشتان
- مچ دست
- خط کمربند
- ران
- ناف
- ناحیه کشاله ران
- ناحیه سینه
- زیر بغل
این مکانها شایعترین مکانهایی هستند که علائم گال را بروز میدهند ، اما ممکن است هر کودک علائم متفاوتی را بروز دهد. علائم ممکن است شامل موارد زیر نیز باشد:
- خارش بسیار شدید
- بثورات با جوشهای کوچک یا برآمدگیهای قرمز( گاهی لانه گالها دیده میشوند )
- پوستهپوسته شدن پوست ( در صورت شدید بودن بیماری گال )
عفونت ثانویه گال چیست ؟
گال خارش شدیدی ایجاد میکند ، بهخصوص در شب، یا بعد از حمام یا دوش آب گرم. وقتی کودکان نواحی خارشدار را میخراشند، گاهی اوقات ممکن است به عفونتهای ثانویه مبتلا شوند. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است پوسته زرد رنگی روی پوست ایجاد شود و ممکن است دردناک باشد.
گال در کودکان چگونه تشخیص داده میشود؟
دکتر فرزند شما برای تشخیص گال، پوست و ترکهای پوستی کودک شما را بررسی میکند. دکتر ممکن است با تراشیدن پوست نمونهبرداری کند. پوست را زیر میکروسکوپ بررسی میکند تا کنهها را تشخیص دهد.
گال معمولاً بهصورت تودههای پوستی و “ردهای” نخ مانند روی پوست ظاهر میشود ، ردهای گال که به تونل معروف هستند مانند یک نخ در زیرپوست میمانند که یکی از راههای تشخیص گال هستند . در کودکان با پوست تیرهتر، تودههای پوستی و ردپاها ممکن است قهوهای، بنفش یا خاکستری به نظر برسند. در کودکان با پوست روشنتر، تودهها و ردپاها ممکن است قرمز به نظر برسند.
درمان گال در کودکان چگونه است؟
گال درمان پذیر است و معمولاً همه اعضای یک خانواده بهطور همزمان درمان میشوند. درمان به ؛علائم ، سن و سلامت عمومی کودک شما بستگی دارد. همچنین به شدت بیماری گال نیز بستگی خواهد داشت. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
1 – استفاده از کرمها و پمادهایی مانند پرمترین
2 – داروهای خوراکی برای از بین بردن کنههای گال
3 – آنتیهیستامین برای کمک به رفع خارش
4 – استفاده از دیگر داروهای موضعی ( اگر نیاز شود )
برای کمک به جلوگیری از عفونت، ناخنهای کودک خود را کوتاه کنید. علاوه بر این، شستن همه لباسها و ملافهها در آب داغ و خشک کردن آنها در خشککن داغ بسیار مهم است. لباسها و سایر اشیایی که قابل شستشو نیستند باید حداقل به مدت 1 هفته در یک کیسه پلاستیکی قرار داده شوند. این اقلام میتواند شامل مواردی مانند بالش و عروسک باشد.
خارش ممکن است هفتهها پس از درمان اولیه گال ادامه یابد. اگر بعدازاین مدت گال همچنان وجود داشت یا اگر علائم جدیدی ظاهر شد، با دکتر کودک خود تماس بگیرید. ممکن است کودک شما به درمانهای بیشتری داشته باشد.
پزشک عمومی یا داروساز شما یک لوسیون یا کرم (معمولاً 5٪ کرم پرمترین) را توصیه میکند، که باید از گردن به پایین روی پوست کودک شما مالیده شود.
برای کودکان کوچکتر، باید خودتان کرم را بمالید. کودکان بزرگتر و نوجوانان میتوانند خودشان از کرم استفاده کنند.
چگونه از کرم و پماد گال استفاده کنیم
1 – با حمام یا دوش ولرم شروع کنید. پوست را به آرامی خشککنید.
2 – کرم را بمالید. اطمینان حاصل کنید که کرم وارد تمام چینوچروک پوست بدن میشود.
3 – پوست را بهطور کامل بپوشانید، بهخصوص ناحیه تناسلی را .
4 – لوسیون یا کرم را به مدت 8 تا 12 ساعت نشورید. اگر کودک شما در طول دوره درمان دستهای خود را بشوید، کرم باید دوباره روی دستانش مالیده شود.
5 – 8-12 ساعت پس از استفاده از کرم، بدن را کاملاً بشورید.
نکات مهم در درمان گال کودکان
1 – کودک شما معمولاً دو بار به این درمان نیاز خواهد داشت که هفتهای یکبار انجام میشود. بیش از دو بار از این درمان استفاده نکنید مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد.
2 – از بین رفتن خارش میتواند تا 6 هفته طول بکشد. این معمولاً به دلیل پاسخ آلرژیک بدن است، نه گال. میتوانید خارش را با لوسیون کالامین یا آنتیهیستامین کاهش دهید . اگر خارش با این درمان برطرف نشد، دکتر شما ممکن است کرم کورتیکواستروئیدی را توصیه کند.
3 – اگر کودک شما به دلیل خاراندن دچار عفونت ثانویه شود، ممکن است به آنتیبیوتیک نیز نیاز داشته باشد.
4 – همچنین باید تمام لباسها، ملحفهها، حولهها و اسباببازیهای قابل شستشوی کودک خود را با گرمترین حالت ممکن بشویید. لباسها و ملافهها را در گرمترین حالت داخل خشککن ، خشککنید. این باعث از بین رفتن کنهها و تخمهای آنها میشود.
5 – اگر چیزهایی وجود دارد که نمیتوانید آنها را بشویید، به آنها را اسپری حشرهکش بزنید و حدود یک هفته در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و درب آن را ببندید. تخم گال میتواند تا 2 روز روی لباس و ملافه زنده بماند.
6 – همچنین تمام فرشها و تشکها را جاروبرقی بکشید.
جلوگیری از گسترش گال چگونه است ؟
شما نمیتوانید از بیماری گال جلوگیری کنید، اما میتوانید از گسترش گال در خانواده خود جلوگیری کنید.
با شستن ملحفهها، حولهها، لباسها و اسباببازیها از گسترش گال جلوگیری کنید.
همه اعضای خانواده را با لوسیون یا کرم بهطور همزمان درمان کنید ، حتی اگر فقط یک کودک مبتلا باشد.
بهتر است فرزندتان را تا پایان درمان در خانه بماند و به مهدکودک یا مدرسه نروند.
مشکلات پوستی گال در کودکان چیست؟
خارش زیاد به دلیل بیماری گال میتواند باعث عفونتهای باکتریایی پوست شود. همچنین میتواند باعث ضخیم شدن پوست و پوستهپوسته شدن آن ، نیز بشود.
چه زمانی باید با دکتر فرزندم تماس بگیرم؟
گال در کوکان باید درمان شود . مهم است که کودک شما ازنظر ابتلا به بیماری گال معاینه شود. اگر کودک شما خارش شدید همراه با بثورات قرمز دارد، با پزشک او تماس بگیرید.
درمان خانگی گال در کودکان امکانپذیر است ؟
طیف گستردهای از درمانهای خانگی گال وجود دارد که برای کودکان نیز به دلیل بدون عوارض بودن آنها ممکن است تاثیر داشته باشد ، اما بههرحال بهتر است قبل از انجام درمانهای خانگی و طب سنتی با دکتر مشورت کنید.
نکات کلیدی در مورد گال در کودکان
1 – گال هجوم کنههایی است که بیشتر در کودکان و بزرگسالان اتفاق میافتد.
2 – گال باعث ایجاد عوارض پوستی ، برجستگیهای قرمز کوچک و خارش خواهد شد.
3 – بیماری گال بسیار مسری است و اغلب زمانی که کودکان باهم در تماس نزدیک هستند، از کودکی به کودک دیگر سرایت میکند.
4 – ممکن است بین 3 تا 7 هفته طول بکشد تا کودک پس از تماس با فرد آلوده علائم گال را بروز دهد.
5 – گال قابل درمان است. معمولاً همه اعضای یک خانواده و افرادی که با خانواده در تماس نزدیک هستند بهطور همزمان درمان میشوند.
بدون دیدگاه